Spring naar inhoud

Geen updates voor Windows 10 versie 1511

Wanneer uw computer (flink) achterloopt met qua updates, dan is het vanaf vandaag (10/10/2017) ook niet meer mogelijk zomaar de schade in te halen.
Het gaat dan om Windows 10 versie 1511 (uit november 2015).
Microsoft heeft namelijk bekend gemaakt dat het stopt met het ondersteunen van deze oude versie, en er zullen dus ook geen beveiligings- of andere updates meer voor uitgebracht worden!

Twijfelt u of uw computer gevaar loopt?
Dit is zelf eenvoudig te controleren door linksonder naast de startknop op het vergrootglas te klikken en dan 'winver' in te typen, gevolgd door de Enter-toets.

In het venster dat dan verschijnt staat het versienummer vermeld. Voor de duidelijkheid is onderaan een afbeelding bijgevoegd met het versienummer rood onderstreept.

Is het versienummer hoger dan 1511 (de huidige versie is 1703, en met de update van volgende week zal dat 1709 worden), dan hoeft u in principe niets te doen. Eventueel kunt u handmatig op updates controleren via het Instellingen-scherm.

Staat daar echter 1511 (of zelfs 1507, de allereerste versie van Windows 10) dan zult u handmatig naar de nieuwste versie moeten "upgraden".
Dit kan via de Windows Security website van Microsoft.
Daar is vervolgens een zgn. "Upgrade-assistent" te downloaden en installeren.

Wilt het liever laten doen, dan kunt u vanzelfsprekend altijd contact zoeken!
Onder het mom "van de nood een deugd maken" zou dit ook een goede gelegenheid zijn om tegelijk de oude/trage/ratelende mechanische harddisk te laten vervangen door een supersnelle en stille Solid State Drive (SSD) aangezien Windows toch bijna geheel opnieuw geïnstalleerd/afgesteld dient te worden.

Windows 10 - Versie 1511
Windows 10 - Versie 1511