Spring naar inhoud

SSD-upgrade

SSD-upgrade

Vindt u uw computer steeds trager worden? Of begint het geratel van de harddisk wel heel erg te worden?
Dan zou het tijd kunnen zijn voor een upgrade naar een schijf zonder bewegende delen die daarnaast ook nog eens vele malen sneller is!
Zo'n schijf heet een Solid State Drive of in het kort SSD.

SSD's zijn verkrijgbaar in verschillende capaciteiten, de meest gangbare hebben 240 GB tot 3840 GB. De ervaring leert dat voor het merendeel van de gebruikers 240 à 480 GB al voldoende is. Werkt u veel met foto's, video en muziek-bestanden, dan zou een groter exemplaar mogelijk handiger zijn.

Als u wilt zien hoeveel ruimte u nu gebruikt, klik dan in Windows 10 linksonder in de taakbalk op het Windows-logo, dan op INSTELLINGEN (het tandwieltje), vervolgens in het nieuwe venster op SYSTEEM en tot slot links in het menu op OPSLAG.

U krijgt dan te zien wat de opslagcapaciteit van uw huidige schijf/schijven is, en hoeveel er gebruikt is.
Wanneer u twijfelt of het in uw geval zinvol is uw huidige pc te upgraden (vanwege de leeftijd/andere problemen) dan kunt ook eerst een Computer-APK laten uitvoeren.

Na het inbouwen worden Windows, overige software en uw eigen documenten opnieuw geïnstalleerd cq. overgezet (voor zover mogelijk/wenselijk).

Tarieven SSD-upgrade

Grootte Zone A Zone B
240 GB 239,- 259,-
480 GB 279,- 299,-
960 GB 429,- 449,-

Voor meer informatie mbt. zones en het werkgebied, kijk op deze pagina.

Vermelde prijzen zijn incl. 21% BTW, het ophalen/terugbrengen van de PC/laptop, de SSD, het inbouwen en herinstallatie van Windows/software/bestanden voor zover mogelijk/wenselijk.
En natuurlijk het instellen van mail, internet/wifi, printer e.d.
NB: denk om evt. software-licenties/CD's en wachtwoorden van websites/email etc. aangezien deze in de meeste gevallen niet zomaar overgezet kunnen worden.